INSPIRASJONSHISTORIER

INSPIRASJONSHISTORIER

Mathilde 16 år:

I desember 2012, i niende klasse, ble jeg syk. Legen kunne ikke finne ut hva det var, men etter hvert fikk jeg diagnose som innebærer mye utmattelse. Jeg var konstant trøtt, sov dårlig, var anspent, svimmel og hadde ofte sterk hodepine. Jeg gikk lite på skolen, og mestepaten av dagene gikk til å slappe av på sofaen. Før jeg ble syk var jeg ei aktiv og livsglad jente, som trente både håndball og fotball flere ganger i uken. Det å ikke orke noe, å være lei seg, var tungt. Jeg følte at jeg bare var en skygge av meg selv, og hatet det.

Jeg fikk høre om Lightning Process i januar 2014, og reiste på kurset i februar 2014. Jeg var så lei av å føle meg slapp og deprimert, at dette var jeg fast bestemt på å endre på. Dette har jeg ikke angret på! Bare noen uker etter at jeg tok LP-kurset var jeg så mye bedre. Jeg sov mye bedre, hadde mye mindre vondt i hodet og kunne gå mye mer på skolen. Også hjerterytmen min var jevnere!

I april var jeg tilbake for fullt, og gikk fulle skoledager. Dette var mitt siste år på ungdommskolen, og med hardt arbeid kom jeg inn på den skolen jeg ønsket å gå på videre.

Nå, 8 måneder senere er jeg helt frisk, og har ikke hatt det så bra på lenge! Skole er ikke et problem, jeg har det mye bedre med meg selv og jeg har absolutt ingen symptomer eller plager lenger!

Kristin var en utrolig flink coach, ga meg akkurat de rådene jeg trengte, og jeg fikk god oppfølging etter kurset. Hadde jeg ikke tatt LP-kurset, vet jeg ikke hvordan livet mitt hadde vært idag!

Anette 33 år:

Det var moren min som anbefalte meg LP kurs etter å ha hørt om det fra bedriftslegen der hun jobber.
Jeg tenkte først at det hørtes litt sci-fi ut og hadde vanskelig for å tro at moren min skulle ha meg til å delta på noe slikt.
På andre siden hadde jeg ingenting å tape. I februar i år var jeg totalt utslitt, etter at en medfødt, kronisk lidelse plutselig tok over kroppen min. Det var slik jeg følte det. Jeg hadde vært sykemeldt over ett år (og dårlig i nesten 2 år), og så ingen mulighet å gå tilbake på jobb, som var preget av stress og høy prestasjonsfaktor. Jeg kunne sove opptil 16 timer i døgnet, jeg var nedstemt og slet med smerter i alle kroppsdeler.
Ettersom jeg har en sønn på 11 år visste jeg at noe måtte gjøres, men hadde inntil LP kurset ingen ide om hva det var.

Så jeg tok kontakt med Kristin, og det overbeviste meg om at dette kurset kunne være det rette.
Vi var 5 deltakere, i forskjellige aldere. Vi hadde en god tone, øvelsene vi fikk var morsomme, og det ble sagt mye som jeg forstod på helt nye måter enn før. Lo mye av meg selv da jeg gjenkjente mønstrene, og hvor lett det er å endre på dem. Enda mer morsomt var det at jeg allerede første dagen merket at humøret var bedre og energien var god.
Vi lærte prosessen også første dag og jobbet med den gjennom hele kurset.
Etter at kurset var ferdig føltes det som å ha våknet opp fra en dvale, jeg hadde selvtilliten tilbake og jeg kom meg opp på morgenen.

Jeg brukte “prosessen” konsekvent i tiden etter kurset og la merke til hvordan ting forandret seg. Kristin fikk meg til å forstå at det ikke var omstendighetene, men JEG som forandret meg og at det positive rundt meg var effekter av det.
I dag er jeg student på fulltid på Høgskolen. 33 år gammel og tilbake på skolebenken for å utdanne meg til å jobbe med mennesker. Jeg har faktisk aldri vært student før så det er mye nytt. Det er tidvis overveldende, mye oppgaver og aktivitet på skolen, da gjør jeg prosessen og er tilbake på sporet igjen.

Jeg har også lært at vi alle er forskjellige, så det er ikke gitt att LP kan hjelpe alle. Det hjalp meg fordi jeg var bestemt på å endre på situasjonen min og å leve ett godt liv igjen. Til de som tviler vil jeg anbefale i det minste å sette seg inn i det før man avfeier det. Jeg er glad jeg ga det en sjanse, for det endret livet mitt.

Mats 25 år :

“Jeg var 22 år første gang jeg hørte om kurset til Kristin. Jeg hadde ikke spesielt lyst til å dra, men etter ett år uten noen forbedring i min situasjon meldte jeg meg på. Jeg var da i en situasjon hvor ting var veldig bra rundt meg, men jeg greide allikevel ikke å finne lykken. Jeg pleide å si at mitt “go to mindset” var negativt. Jeg kunne legge meg glad og fornøyd, men 20 min senere kunne jeg ligge i sengen og vri meg med et hode fult av negative tanker. Jeg var livredd for å være alene, for da kom de negative tankene fort. Slik kunne det være i timesvis. Dette førte så til at jeg forsov meg mye, noe som igjen følte til flere negative tanker. Dette ble en lang ond sirkel som kunne vare i månedsvis, og som førte til at jeg ikke kom igjennom mine studier. Etter kurset med Kristin greide jeg å snu dette. Jeg greide ( og greier fortsatt 3 år senere) å stoppe de negative tankene før de tar overhånd. Dette har gitt meg et helt nytt syn på livet og en helt ny glød. Jeg har fullført studiene mine, er i fast jobb, og er i et godt romantisk forhold. Tre ting som var helt utenkelig for 3 år siden. Kristin fikk meg til å se på verden på en ny måte. Hun ga meg verktøyene jeg trengte for å snu den negative trenden, og ingen ord kan beskrive takknemligheten jeg føler for det ”

Anne:

Jeg tok LP kurset for 1 og et halvt år siden hos Kristin. Hadde to mål, og begge ble infridd. Takket være redskapene jeg fikk på kurset. Den ene utfordringen bestod i å takle en tur over en mnd på et helsested alene. Helseturen ble for meg helt fantastisk da jeg brukte redskapene fra LP-kurset for å unngå alle symptomene jeg var vant med. Det var flere som kommenterte at jeg var så lykkelig. Noen kom også bort å spurte om jeg jobbet med energier!

Den andre store utfordringen var ekteskapet mitt. Jeg var så sliten av all motstand. Kristin tok meg med på en reise der jeg etter hvert kunne se livet mitt mer i fugleperspektiv. Da så jeg plutselig at jeg ikke er fanget i livet mitt, men at jeg har valg. Disse valgene jeg tidligere var helt blind for, gjorde at ekteskapet mitt plutselig ble en mulighet. Så rart det enn måtte høres ut var det redselen for å bli alene som ble borte med kurset.

Kristin slapp meg heller ikke etter endt kurs. Hun holdt kontakt i et år etterpå med ca en mnd mellomrom. Det var trygt å bli fulgt opp. På den måten kunne jeg ikke glemme oppgavene jeg fikk av henne heller. Jeg fikk inspirasjon til å male bilder igjen, og jobben min som jeg av flere grunner hadde lagt på hyllen er nå børstet støv av. Jeg har nølende og glad tatt ett oppdrag etter syv års pause. Jeg har lært at jeg kan være kresen på kjemi med kunden, kjenne etter hva som er rett for meg. Dette gir livet mitt mening akkurat nå. Nå gjør jeg gode dager 🙂 En god klem til Kristin fra meg, Anne ved vannet.

Marianne Røvik, 22 år:

Jeg tok LP-kurset i januar 2013, for snart to år siden. Jeg var ofte sliten, hadde hodepine og lite energi, noe som gjorde til at jeg ble sengeliggende mange dager i uka. Jeg hadde ikke energi til å gå på skole og til å være med venner. Små ting som man gjerne tar for gitt at man har energi til, som å ta en dusj, ble for slitsomt for meg. Jeg var avhengig av hjelp fra andre og ble til slutt veldig deperimert da jeg ikke kunne leve et normalt liv slik som andre på min alder.

Etter kurset begynte mitt gamle jeg å komme tilbake. Jeg fikk mer energi og glede i livet. Dette smittet over på både skolegang og mitt sosiale liv. Nå hadde jeg energi til å være en hel dag på skolen og i tillegg være med venner på kvelden. Jeg har alltid likt å gå i fjellet, og sommeren 2013 klarte jeg å bestige et av de høyeste fjellene i Lofoten. Dette hadde jeg ikke klart 6 måneder tidligere. Nå har jeg flyttet til England for å ta bachelor i Grafisk Design og det går veldig bra. Folk som møter meg og blir kjent med meg sier at jeg er en så positiv person at det smitter over på dem også. Jeg ser muligheter og tenker positivt i alt jeg gjør og det gir meg en livsglede og en livskvalitet som jeg trives veldig godt med.

Kristins oppfølging etter kurset har vært avgjørende for meg. Det å bli fulgt opp i ettertid har hjulpet meg til å gjøre LP-teknikkene mer hensiktsmessig i situasjoner der jeg har følt meg på litt ukjent beite. Hun har gitt meg råd og veiledning i mange måneder etter kurset var ferdig, og hun har sagt at hvis jeg noen gang trenger en samtale så er det bare å ringe. Dette er betryggende for meg å vite at jeg ikke er alene.

Torny

På nyåret 2013 ramlet jeg tilfeldig over en annonse for Lightning Prosess på nettet. Jeg skumleste nedover siden, da det gikk opp for meg at dette faktisk så ut som nøyaktig det jeg trengte. Nå er jeg ganske skeptisk til alt som gir seg ut for å hjelpe “sånn simsalabim”, og prøvde å slå det fra meg. Det endte med at jeg likevel gikk tilbake til siden og leste den om igjen og om igjen, gang på gang. Det var spesielt dette med at man kan lære seg å skru av “flykt eller kjemp” funksjonen vi alle har i oss, som gjorde at jeg ble fasinert. “Noen får mer enn andre”, har jeg hørt mange har sagt, og jeg er en av de som ulykker og sykdom har ramlet nedover. Jeg er trafikkskadet, har hatt livstruende sykdom med tilhørende langvarig og tøff behandling, og har mistet flere som har stått meg svært nær, blant annet min egen datter. Etter å ha slitt i årevis, fungerte jeg rett og slett ikke lenger. Jeg sov i 18 – 20 timer i døgnet, og enten jeg sov eller var våken, vandret smerter rundt i kroppen min. Jeg var alltid på vakt, ventet alltid på neste katastrofe, alltid klar til flukt eller kamp. Jeg følte at jeg ikke lenger levde. Jeg bare eksisterte.

Jeg bestemte meg for å prøve kurset, men syntes det var mye penger. Jeg er 50 år gammel og uføretrygdet. Siden jeg aldri har fått opparbeidet meg pensjonspoeng, lever jeg på minstesatsen, og det er magert. Det var et av Kristins kurs jeg hadde meldt meg på. Allerede etter første dag var det som om brikker falt på plass i hodet mitt. Jeg lærte å tenke på en annen måte. Jeg lærte faktisk og håndtere “katastrofefølelsen” og med det slapp også spenningene i kroppen min, og smertene dempet seg betraktelig. Jeg kjente noe jeg ikke hadde kjent på lenge, energi. Det var fantastisk! Jeg markerer tiden før og etter LP kurset som et skille i livet mitt. Det betyr ikke at alt er rosenrødt, jeg har fortsatt ting å jobbe med, og jeg kan i blant skli litt tilbake til gamle mønstre. Men nå har jeg en “verktøykasse” oppe i hodet mitt, jeg vet hva jeg skal gjøre for å få meg selv tilbake på rett spor, og de gangene det er ekstra vanskelig vet jeg at jeg kan kontakte Kristin, så hjelper hun meg tilbake på sporet. Hennes oppfølging etter kurset har vært helt enestående, MYE mer enn jeg hadde forventet. Jeg har i dag et nesten normalt søvnmønster, og jeg har funnet tilbake til gleden i hverdagen. Jeg titter meg ikke lenger over skuldrene på jakt etter katastrofer. Jeg bruker det jeg har lært på kurset hver dag, ser innover i meg selv og korrigerer tankene mine slik at jeg får det bedre. Jeg har blitt glad i livet igjen.

Jeg har i høst startet på høyskolen med etterutdanning, og jeg har satt meg mål for fremtiden min. Mål jeg gleder meg til å nå, mens jeg gleder meg over veien dit. Det er ingen tvil om at de pengene jeg brukte på LP kurs var de best anvendte pengene jeg har brukt i mitt liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *