Få nyhetsbrev! Jeg lover å ikke sende oftere enn to i måneden, og du kan melde deg av når som helst.

Ingrid 22 år

Høsten 2016 fikk jeg kyssesyken, uka før jeg skulle flytte til Amsterdam i ny jobb. Sykdommen ble ikke påvist og legen trodde det var en virushalsbetennelse, men reisen ble utsatt en uke pga dårlig allmenntilstand. Vel fremme i Amsterdam ble tilstanden forverret etter reisen, og jeg ble sengeliggende. Jobben ble utsatt noen uker, men jeg begynte litt om litt å bli bedre. Fikk påvist sykdommen hos en lege i Amsterdam da jeg også fikk sjekket andre viktige symptomer uker senere.

Etter å ha jobbet mye, og mistrivdes i huset jeg bodde i, hadde jeg stresset opp kroppen så mye, at da jeg flyttet hjem til Norge hadde jeg svært forhøyede kortisolnivåer(et hormon som blir produsert i binyrene), noe som er svært skadelig over tid. Et par dager hjemme i Norge og hele meg kollapset helt. Jeg følte meg sliten hele tiden. Jeg ble mye sengeliggende, hodepine, vondt rundt om kring i kroppen, og følte ingen eller lite energi. Da jeg først var i aktivitet ble jeg veldig sliten av det, i motsetning til å få overskudd som tidligere – restitusjonstiden hadde økt.

Heldigvis hadde jeg en lege som jeg dro til nesten med en gang, han sa jeg hadde fått post-viralt utmattelsessyndrom og sa jeg kom til å bli frisk, men det kunne ta tid. Han fortalte om LP-kurset til Kristin fordi han selv hadde en datter som hadde vært på kurset for 2 år siden, og som hadde fått stort utbytte av kurset. Han har senere hatt flere pasienter på LP-kurs hos Kristin. Jeg var litt skeptisk først, men har kjent legen min siden jeg var 5 år og setter stor lit til hans anbefalinger. Så da kontaktet jeg Kristin, og 1,5 uke etter satt jeg i Oslo på kurs. For meg var den første dagen et vendepunkt, jeg innså at det var JEG som bestemte, og nå hadde jeg lært meg teknikken til det. Det å ikke lengre gå rundt og pushe seg, jobbe ekstra mye, og hele tiden “litt til, bare litt til”, men heller løfte seg over dette, gjøre LP og for så å fortsette.

Jeg var heldig, for jeg møtte Kristin da jeg hadde vært syk bare en kort periode, slik at jeg kom meg opp ganske raskt. MEN noe jeg kan si nå, er at jeg føler meg bedre enn før jeg fikk utmattelsen, fordi jeg har løftet noen overbevisninger som holdt meg tilbake. Jeg har sluttet å være så hard med meg selv, og jeg bruker LP aktivt i hverdagen – når jeg legger merke til at jeg ikke har det livet jeg elsker. Jeg kombinerer det en del med Yoga, men bruker det mest for å finne indre ro og trygghet.
Takk, Kristin, for all hjelp. Det har vært herlig å jobbe sammen med deg.

Marianne 26 år

Jeg vil bare takke deg for alt du har gjort for meg de siste årene. Uten deg hadde jeg fortsatt vært sengeliggende med null interesse for livet. Nå i dag fikk jeg vite at jeg har fått drømmejobben i Oslo! Som jeg sa til deg tidligere, så har jeg aldri hatt lyst til å flytte fra Trondheim (selv om jeg studerte i England etter LP-kurset), men kjærligheten og jobbmuligheten har overvunnet akkurat det. Jeg har tro på at fremtiden min blir like bra som jeg ser den for meg fordi jeg har lært meg å tenke positivt og lært forskjellige prosesser som hjelper meg i hverdagen. TUSEN TAKK Kristin, for at du hadde tro på meg og hjalp meg gjennom noen vanskelige perioder i livet mitt. Du er unik og enestående i det du gjør! Jeg setter utrolig stor pris på deg og hva du hjelper folk med!

Anita 58 år

Etter veldig mange år med kroniske smerter og lav energi, hadde jeg belaget meg på å ha det sånn resten av livet. I 2015 ble jeg tipset om kurset Lightning Process i Positiv Endring. Det har gått nesten ett år og jeg lever et helt nytt liv. Før var det ikke mye jeg orket i løpet av en dag. Gjorde jeg for eksempel husarbeid måtte jeg hvile ofte. Å gå turer var et ork.
Nå går jeg en time hver formiddag, og gjør det jeg ønsker resten av dagen. Jeg har masse energi og må ofte “bremse ” meg selv for ikke å overdrive.
Kurset er enkelt å følge og jeg hadde mange aha-opplevelser underveis. Kristin er en veldig god coach og forklarer på en forståelig måte hvordan man kan endre seg til å få et fantastisk liv.

Mor til 14 åring

Datteren min før og etter kurset for seks uker siden er som to helt forskjellige barn. Da jeg tok kontakt med deg var jeg alvorlig bekymret, hun var helt lukket, alltid sliten og holdt seg på rommet mesteparten av tiden. Nå er hun full av f… Ler og synger, og selv om hun må opp tidlig om morgenen med valpen, er hun ikke sliten på samme måte som hun var før kurset, hun er oftere nede i stua, og er ofte i strålende humør. Hun har kortere dager på skolen, og snakker om at hun vil begynne å være der oftere. Slitenhet er ikke lengre et tema. Forskjellen er så stor at jeg er litt satt ut, ikke minst fordi det er tydelig at hun har vært sliten lenge, og jeg vil være evig takknemlig for at vi fikk muligheten til å gå på kurset ditt!! Hun stresser fortsatt av og til med mye å gjøre, prøver og lekser, men takler det mye bedre, hun kunne til og med vært fornøyd med en firer på en prøve (hun fikk 5+). Hun er ei kjempegod, super jente med hodet på rett plass, som jeg er så utrolig stolt av. Jeg har to flotte, snille, smarte og gode unger, men i datteren min sitt tilfelle er jeg helt sikker på at vi hadde vært i en helt annen situasjon hvis hun ikke hadde vært på kurs hos deg! Og oppfølgingen etterpå er også helt super! Det er godt for henne å snakke med andre enn meg om ting, og hun er alltid i veldig godt humør etter å ha snakket med deg.

Oppdatering 4 måneder etter LP-kurset fra 14-åringen: Det går kjempefint med meg! Jeg har et helt annet liv nå enn før kurset. Jeg er på skolen hele skoledagen hver dag, jeg er sammen med venner, jeg er ikke så mye på rommet mitt lenger, jeg har fått jobb på fritiden med noe jeg elsker å holde på med, OG jeg blir ikke så nervøs før prøver som tidligere. Nå øver jeg til prøvene uten å bli overveldet og bare gjennomfører prøven uten å tenke så mye på hvordan det går.

Mathilde 16 år

I desember 2012, i niende klasse, ble jeg syk. Legen kunne ikke finne ut hva det var, men etter hvert fikk jeg diagnose som innebærer mye utmattelse. Jeg var konstant trøtt, sov dårlig, var anspent, svimmel og hadde ofte sterk hodepine og andre smerter. Jeg gikk lite på skolen, og mestepaten av dagene gikk til å slappe av på sofaen. Før jeg ble syk var jeg ei aktiv og livsglad jente, som trente både håndball og fotball flere ganger i uken. Det å ikke orke noe, å være lei seg, var tungt. Jeg følte at jeg bare var en skygge av meg selv, og hatet det.

Jeg fikk høre om Lightning Process i januar 2014, og reiste på kurset i februar 2014. Jeg var så lei av å føle meg slapp og deprimert, at dette var jeg fast bestemt på å endre på. Dette har jeg ikke angret på! Bare noen uker etter at jeg tok LP-kurset var jeg så mye bedre. Jeg sov mye bedre, hadde mye mindre vondt i hodet og kunne gå mye mer på skolen. Også hjerterytmen min var jevnere!

I april var jeg tilbake for fullt, og gikk fulle skoledager. Dette var mitt siste år på ungdomskolen, og med hardt arbeid kom jeg inn på den skolen jeg ønsket å gå på videre. Nå, 8 måneder senere er jeg helt frisk, og har ikke hatt det så bra på lenge! Skole er ikke noe problem, jeg har det mye bedre med meg selv, og jeg har absolutt ingen symptomer eller plager lenger!

Kristin var en utrolig flink coach, ga meg akkurat de rådene jeg trengte, og jeg fikk god oppfølging etter kurset. Hadde jeg ikke tatt LP-kurset, vet jeg ikke hvordan livet mitt hadde vært idag!


Petter

Det finnes flere gode historier fra kvinner og jenter som har hatt god erfaring med LP, men ikke så mange fra menn. Det er derfor en glede å kunne bidra til å balansere dette noe.
Jeg har en spennende og krevende prosjektlederjobb i en stor offentlig virksomhet og har alltid likt å jobbe mye. Det er også verdt å nevne at jeg anser meg selv som en skeptisk realist og helst vil ha grundige utredninger og forklaringer før jeg anerkjenner informasjon.

Min historie er at jeg i november 2014 fikk diagnosen ME, etter at flere private og jobbrelaterte krevende hendelser toppet seg samtidig, og jeg fikk i tillegg en kraftig lungebetennelse som var “dråpen” som stengte ned kroppen. Det var en helt uakseptabel situasjon og jeg bestemte meg for å bli frisk. Jeg lette desperat etter behandlinger som kunne hjelpe, og fant ut via egne undersøkelser at Lightning Process har gitt gode resultater for noen.

Jeg var i utgangspunktet skeptisk til LP, men ønsket ikke å avskrive muligheten før jeg hadde funnet ut mer. Etter diverse søk på nettet ble jeg egentlig enda mer skeptisk på grunn av mange kritiske innlegg.
Jeg valgte likevel å kjøpe boken og lese den, og tok en prat med Kristin Blaker. Dette overbeviste meg om at det var forsøket verdt. Jeg skjønte at det hadde fungert for andre, så da kunne det jo fungere for meg også?

Etter 6 måneder i sengen og på sofaen bestemte jeg meg, sendte inn søknadsskjemaet og fikk plass på kurs i april 2015 sammen med 4 andre.
Hverdagen før kurset var slik at jeg måtte hvile en time før jeg hentet posten, for så å legge meg i minimum 2 timer etterpå. Noen dager kom jeg ikke avgårde i det hele tatt. Enkle oppgaver ble uoverkommelige og kunne resultere i “krasj” som gjorde meg sengeliggende i 1-3 dager.
Jeg var oversensitiv for lyd og berøring og hadde konstant muskelsmerter, leddsmerter og en stor bomullsdott i hodet som ødela konsentrasjon og evnen til å fokusere. Sov 10-14 timer i døgnet og var konstant trøtt og sliten.

Kurset varte i 3 dager. Min kone kjørte de 1,5 timene til Fornebu, hvor kurset ble arrangert. Første dag lærte vi hva som egentlig skjer i kroppen, og vi fikk lære “prosessen” som er en øvelse man skal gjøre.
Kvelden etter første dag klarte jeg utrolig nok å gå en times tur i terrenget i “normalt” høyt tempo. Jeg gjorde prosessen mange ganger i løpet av turen, og klarte å stoppe utmattelsen hver gang. Da jeg kom tilbake fant jeg frem motorsykkelen og kjørte en lang tur. Det hadde jeg aldri trodd var mulig, og ga et fantastisk løft på troen på å lykkes!!!

Dag to trente vi videre og lærte mer, og jeg var i så god form at det var jeg som kjørte bilen hjem.

Dag tre kjørte jeg begge veier og følte meg i toppform.

I løpet av de 3 dagene ble min fungeringsevne løftet fra 10-20% opp til 70-80%.
Det jeg lærte på kurset brukte jeg aktivt i etterkant og det gikk raskt i riktig retning for hver uke. Stabiliserte på over 90% fungering 2,5 måneder etter kurset, og 4 måneder senere var jeg i full jobb og var med å lafte en tømmerhytte uten problem.

For å forsikre meg om at det var en varig endring trengtes det noen måneder med konsekvent trening på “prosessen” og generell fysisk og sosial trening. Det gikk kjempebra for min del, og jeg er tilbake til mitt gamle jeg. Eller, det er ikke helt sant….. Jeg er en bedre versjon av meg selv enn det jeg var før jeg ble syk. LP hjalp meg først til å løfte tilstanden fra syk til frisk, og nå har jeg luksusen av å kunne bruke de samme teknikkene for å styrke ferdigheter jeg ønsker å bli bedre på. Motivasjon, konsentrasjon og utholdenhet har fått en vitamininnsprøytning, og med utvidet forstålese av hva som skjer i kroppen og hvor grensene går har jeg et mye mindre stressende liv nå. 🙂

Jeg tror ikke at kurset fungerer for alle eller på alle typer utfordringer, men det fungerte på meg. Jeg har i ettertid fått bekreftet at all informasjon i kurset kan forankres i generell skoleteori, og at teknikken man lærer kommer som et effektivt verktøy på toppen av riktig vinkling av kunnskapen om hva som skjer i kroppen.
Ett tips er å starte med å lese boken En introduksjon til Lightning Process. Før det trenger du ikke mene noe som helst. Hvis det som står i boken virker logisk og fornuftig ut kan du jo vurdere å gå kurset.


Mats 25 år              

Jeg var 22 år første gang jeg hørte om kurset til Kristin. Jeg hadde ikke spesielt lyst til å dra, men etter ett år uten noen forbedring i min situasjon meldte jeg meg på. Jeg var da i en situasjon hvor ting var veldig bra rundt meg, men jeg greide allikevel ikke å finne lykken. Jeg pleide å si at mitt “go to mindset” var negativt. Jeg kunne legge meg glad og fornøyd, men 20 min senere kunne jeg ligge i sengen og vri meg med et hode fullt av negative tanker. Jeg var livredd for å være alene, for da kom de negative tankene fort. Slik kunne det være i timesvis. Dette førte så til at jeg forsov meg mye, noe som igjen følte til flere negative tanker og dårlig selvtillit. Dette ble en lang ond sirkel som kunne vare i månedsvis, og som førte til at jeg ikke kom igjennom mine studier.

Etter kurset med Kristin greide jeg å snu dette. Jeg greide ( og greier fortsatt 3 år senere) å stoppe de negative tankene før de tar overhånd. Dette har gitt meg et helt nytt syn på livet og en helt ny glød. Jeg har fullført studiene mine, er i fast jobb, og er i et godt romantisk forhold. Tre ting som var helt utenkelig for 3 år siden. Kristin fikk meg til å se på verden på en ny måte. Hun ga meg verktøyene jeg trengte for å snu den negative trenden, og ingen ord kan beskrive takknemligheten jeg føler for det .


Anette 33 år

Det var moren min som anbefalte meg LP kurs etter å ha hørt om det fra bedriftslegen der hun jobber. Jeg tenkte først at det hørtes litt sci-fi ut og hadde vanskelig for å tro at moren min skulle ha meg til å delta på noe slikt. På andre siden hadde jeg ingenting å tape. I februar i år var jeg totalt utslitt, etter at en medfødt, kronisk lidelse plutselig tok over kroppen min. Det var slik jeg følte det. Jeg hadde vært sykemeldt over ett år (og dårlig i nesten 2 år), og så ingen mulighet å gå tilbake på jobb, som var preget av stress og høy prestasjonsfaktor. Jeg kunne sove opptil 16 timer i døgnet, jeg var nedstemt og slet med smerter i alle kroppsdeler.

Ettersom jeg har en sønn på 11 år visste jeg at noe måtte gjøres, men hadde inntil LP kurset ingen ide om hva det var. Så jeg tok kontakt med Kristin, og det overbeviste meg om at dette kurset kunne være det rette.

Vi var 5 deltakere, i forskjellige aldere. Vi hadde en god tone, øvelsene vi fikk var morsomme, og det ble sagt mye som jeg forstod på helt nye måter enn før. Lo mye av meg selv da jeg gjenkjente mønstrene, og hvor lett det er å endre på dem. Enda mer morsomt var det at jeg allerede første dagen merket at humøret var bedre og energien var god. Vi lærte prosessen også første dag og jobbet med den gjennom hele kurset. Etter at kurset var ferdig føltes det som å ha våknet opp fra en dvale, jeg hadde selvtilliten tilbake og jeg kom meg opp på morgenen.

Jeg brukte “prosessen” konsekvent i tiden etter kurset og la merke til hvordan ting forandret seg. Kristin fikk meg til å forstå at det ikke var omstendighetene, men JEG som forandret meg og at det positive rundt meg var effekter av det.

I dag er jeg student på fulltid på Høgskolen. 33 år gammel og tilbake på skolebenken for å utdanne meg til å jobbe med mennesker. Jeg har faktisk aldri vært student før så det er mye nytt. Det er tidvis overveldende, mye oppgaver og aktivitet på skolen, da gjør jeg prosessen og er tilbake på sporet igjen. Jeg har også lært at vi alle er forskjellige, så det er ikke gitt att LP kan hjelpe alle. Det hjalp meg fordi jeg var bestemt på å endre på situasjonen min og å leve ett godt liv igjen. Til de som tviler vil jeg anbefale i det minste å sette seg inn i det før man avfeier det. Jeg er glad jeg ga det en sjanse, for det endret livet mitt.


Anne

Jeg tok LP-kurset for 1 ½  år siden hos Kristin. Jeg hadde to mål, og begge ble infridd takket være redskapene jeg fikk på kurset. Den ene utfordringen bestod i å takle en tur over en måned på et helsested alene. Helseturen ble for meg helt fantastisk da jeg brukte redskapene fra LP-kurset for å unngå alle symptomene jeg var vant med. Det var flere som kommenterte at jeg var så lykkelig. Noen kom også bort og spurte om jeg jobbet med energier!

Den andre store utfordringen var ekteskapet mitt. Jeg var så sliten av all motstand. Kristin tok meg med på en reise der jeg etter hvert kunne se livet mitt mer i fugleperspektiv. Da så jeg plutselig at jeg ikke er fanget i livet mitt, men at jeg har valg. Disse valgene jeg tidligere var helt blind for, gjorde at ekteskapet mitt plutselig ble en mulighet. Så rart det enn måtte høres ut var det redselen for å bli alene som ble borte med kurset.

Kristin slapp meg heller ikke etter endt kurs. Hun holdt kontakt i et år etterpå med ca en mnd mellomrom. Det var trygt å bli fulgt opp. På den måten kunne jeg ikke glemme oppgavene jeg fikk av henne heller. Jeg fikk inspirasjon til å male bilder igjen, og jobben min som jeg av flere grunner hadde lagt på hyllen er nå børstet støv av. Jeg har nølende og glad tatt ett oppdrag etter syv års pause. Jeg har lært at jeg kan være kresen på kjemi med kunden, kjenne etter hva som er rett for meg. Dette gir livet mitt mening akkurat nå. Nå gjør jeg gode dager 🙂 En god klem til Kristin fra meg, Anne ved vannet.


Marianne Røvik, 22 år    

Jeg tok LP-kurset i januar 2013, for snart to år siden. Jeg var ofte sliten, hadde hodepine, smerter flere steder i kroppen og lite energi, noe som gjorde til at jeg ble sengeliggende mange dager i uka. Jeg hadde ikke energi til å gå på skole og til å være med venner. Små ting som man gjerne tar for gitt at man har energi til, som å ta en dusj, ble for slitsomt for meg. Jeg var avhengig av hjelp fra andre og ble til slutt veldig deperimert da jeg ikke kunne leve et normalt liv slik som andre på min alder.

Etter kurset begynte mitt gamle jeg å komme tilbake. Jeg fikk mer energi og glede i livet. Dette smittet over på både skolegang og mitt sosiale liv. Nå hadde jeg energi til å være en hel dag på skolen og i tillegg være med venner på kvelden. Jeg har alltid likt å gå i fjellet, og sommeren 2013 klarte jeg å bestige et av de høyeste fjellene i Lofoten. Dette hadde jeg ikke klart 6 måneder tidligere. Nå har jeg flyttet til England for å ta bachelor i Grafisk Design og det går veldig bra. Folk som møter meg og blir kjent med meg sier at jeg er en så positiv person at det smitter over på dem også. Jeg ser muligheter og tenker positivt i alt jeg gjør, og det gir meg en livsglede og en livskvalitet som jeg trives veldig godt med.

Kristins oppfølging etter kurset har vært avgjørende for meg. Det å bli fulgt opp i ettertid har hjulpet meg til å gjøre LP-teknikkene mer hensiktsmessig i situasjoner der jeg har følt meg på litt ukjent beite. Hun har gitt meg råd og veiledning i mange måneder etter kurset var ferdig, og hun har sagt at hvis jeg noen gang trenger en samtale så er det bare å ringe. Dette er betryggende for meg å vite at jeg ikke er alene.


Torny

På nyåret 2013 ramlet jeg tilfeldig over en annonse for Lightning Process på nettet. Jeg skumleste nedover siden, da det gikk opp for meg at dette faktisk så ut som nøyaktig det jeg trengte. Nå er jeg ganske skeptisk til alt som gir seg ut for å hjelpe «sånn simsalabim», og prøvde å slå det fra meg.  Det endte med at jeg likevel gikk tilbake til siden og leste den om igjen og om igjen, gang på gang. Det var spesielt dette med at man kan lære seg å skru av «flykt eller kjemp» funksjonen vi alle har i oss, som gjorde at jeg ble fascinert.

«Noen får mer enn andre», har jeg hørt mange har sagt, og jeg er en av de som ulykker og sykdom har ramlet nedover. Jeg er trafikkskadet, har hatt livstruende sykdom med tilhørende langvarig og tøff behandling, og har mistet flere som har stått meg svært nær, blant annet min egen datter.

Etter å ha slitt i årevis, fungerte jeg rett og slett ikke lenger. Jeg sov i 18 – 20 timer i døgnet, og enten jeg sov eller var våken, vandret smerter rundt i kroppen min. Jeg skjønner nå at jeg alltid var på vakt, ventet alltid på neste katastrofe, alltid klar til flukt eller kamp. Jeg følte at jeg ikke lenger levde. Jeg bare eksisterte.

Jeg bestemte meg for å prøve kurset, men syntes det var mye penger. Jeg er 50 år gammel og uføretrygdet. Siden jeg aldri har fått opparbeidet meg pensjonspoeng, lever jeg på minstesatsen, og det er magert.

Det var et av Kristins kurs jeg hadde meldt meg på. Allerede etter første dag var det som om brikker falt på plass i hodet mitt. Jeg lærte å tenke på en annen måte. Jeg lærte faktisk å håndtere «katastrofefølelsen» og med det slapp også spenningene i kroppen min, og smertene dempet seg betraktelig. Jeg kjente noe jeg ikke hadde kjent på lenge; energi. Det var fantastisk!

Jeg markerer tiden før og etter LP kurset som et skille i livet mitt. Det betyr ikke at alt er rosenrødt, jeg har fortsatt ting å jobbe med, og jeg kan i blant skli litt tilbake til gamle mønstre. Men nå har jeg en «verktøykasse» oppe i hodet mitt, jeg vet hva jeg skal gjøre for å få meg selv tilbake på rett spor, og de gangene det er ekstra vanskelig vet jeg at jeg kan kontakte Kristin, så hjelper hun meg tilbake på sporet. Hennes oppfølging etter kurset har vært helt enestående, MYE mer enn jeg hadde forventet.

Jeg har i dag et nesten normalt søvnmønster, og jeg har funnet tilbake til gleden i hverdagen. Jeg titter meg ikke lenger over skuldrene på jakt etter katastrofer. Jeg bruker det jeg har lært på kurset hver dag, ser innover i meg selv og korrigerer tankene mine slik at jeg får det bedre. Jeg har blitt glad i livet igjen.

Jeg har i høst startet på høyskolen med etterutdanning, og jeg har satt meg mål for fremtiden min. Mål jeg gleder meg til å nå, mens jeg gleder meg over veien dit. Det er ingen tvil om at de pengene jeg brukte på LP kurs var de best anvendte pengene jeg har brukt i mitt liv.


Bodil, 36 år                      

Våren 2012 var en tid hvor det var mange omveltinger i livet mitt. Jeg var akkurat ferdig med spesialisering innen operasjonssykepleie, hadde ny jobb, ny kjæreste, solgte leiligheten min og jeg planla flytting til Østlandet hvor kjæresten min var. Midt oppi dette ble jeg syk. Jeg fikk feber som ikke forsvant. Jeg har tidligere alltid vært frisk og opplevde nå at «kroppen sviktet meg». Jeg visste om Lightning Process, men trodde ikke det var noe som kunne hjelpe meg. Etter 3 måneder med diverse undersøkelser uten resultat, tok jeg allikevel kontakt med Kristin. Kristin var positiv og satt sammen et kurs i løpet av kort tid, slik at jeg skulle slippe å vente hele sommeren.  Jeg opplevde allerede første dag en endring. Etter å ha beveget meg lite de siste månedene, var jeg nå ute og gikk tur. Det var fantastisk! Ved hjelp av LP var jeg tilbake i full jobb to måneder etter og har vært det siden. Jeg ble fulgt godt opp i etterkant av kurset og opplevde at jeg kunne ta kontakt hvis det skulle være behov for det.  Nå, over to år senere, opplever jeg fremdeles at LP er et nyttig verktøy å ha med meg.


Liv Marit, 59        

Etter mange vanskelige år ble jeg svimmel og energien rant ut av meg. Sluttet i en jobb jeg trivdes i, det samme med fritidsaktiviteter, og sosialt liv ”stilnet”. Etter et anfall av kramper ble jeg liggende på sofaen og trengte hjemmesykepleie to ganger daglig. De hjalp meg med ALT. Det eneste jeg klarte var å gå på toalettet, og jeg husker at jeg syntes det var et STREV å trykke ned do-knappen. Noen dager lå jeg bare med øynene lukket, klarte ikke å se. Jeg overlevde med lydbøker, og hele tiden hadde jeg et håp og en tro på at noe skulle hjelpe meg.

En dag ringte en venninne og fortalte om LP. Hun kjente en som hadde vært på kurs og fått hjelp. Jeg tente på denne tanken og ringte omgående til Kristin. I løpet av telefonsamtalen kjente jeg på et nytt håp. Jeg fikk plass på kurs etter få uker våren 2013. En venninne ordnet alt praktisk, og hun var med meg på kurset. Uten henne hadde jeg ikke klart å ta turen til Oslo og bo på hotell.

Jeg var sikker på at kurslederen (Kristin) skjønte hvor dårlig jeg var, så jeg var sikker på at hun stilte med stress-less stoler eller liknende. Så jeg husker at jeg ble helt MATT da jeg så vanlige stoler. Men jeg turde ikke si noe i redsel for at hun da virkelig skulle skjønne at jeg var for dårlig til å delta. Men jeg gikk i gang og hodet ble fylt av ny kunnskap og nye tanker. Kunnskapen gjorde at jeg TRODDE på dette og VILLE. Kristin er en svært god formidler. Kunnskapsrik, blid og imøtekommende. Hun så hver gang jeg datt ut og dro meg inn igjen. En god pedagog! Men en god pedagog stiller krav, og etter første sjokk med stolene kom neste; ”kanskje du skal gå på kafè i ettermiddag?” Det VISSTE jeg jo at ikke gikk, men der lå utfordringen. Så det ble IKEA…! Det ble kylling på kafè til middag, og så måtte jeg ha et minne fra dette som egentlig ikke gikk an – en diger bukett med blomster! Jeg satt på kassebåndet da jeg betalte… ryggmusklene, som ikke hadde vært i bruk på lenge, sa skikkelig fra.

Den første tiden etter kurset gjorde jeg LP flere ganger i timen. Det koster en INNSATS å bli bra, men det er verdt det! Nå trenger jeg ikke bruke LP så ofte, men jeg gjør det fortsatt hver dag. Jeg har lært en teknikk til bruk i mange situasjoner. Nå er livet mitt VELDIG mye bedre! Jeg går tur 40-50 minutter hver dag, sykler til bygda, handler, treffer venner, steller mat og hus. Ingenting av dette greide jeg tidligere.

Telefonoppfølgingen etter kurset var nødvendig for meg. Jeg ble korrigert på selve øvelsen og fikk ny giv. Samtalene kom til å vare et helt år, og de var til stor hjelp for framgangen min.

LP er en lett metode å lære, og på kurset lærte jeg også hvorfor det virker. Jeg ble ikke frisk i løpet av kurset, men mye bedre allerede da. Men det krever en innsats og vilje til å gjøre prosessen. Den tar ikke lang tid og kan gjøres overalt. Det er et tankearbeid. Og; den har INGEN bivirkninger! Bare GOD VIRKNING!


Ellen (mor til 16-åring på kurs)

Hei Kristin! Her kommer noen tanker fra ei mor et år etter at M var på LP-kurs. Hun blomstrer og har det veldig bra! Vi snakket nettopp om kurset her en dag. Hun skjønner ikke nå at hun kunne være så elendig i formen. så nok en gang: 1000 takk for fantastisk hjelp!!!

LPkurset gjorde at dattera mi fikk snudd en vond spiral, og begynt å gå i rett retning i livet igjen. Energien og livsgleden kom tilbake, overskuddet og søvnen kom seg. Hodeverken ga seg. En viktig årsak til det gode resultatet foruten selve kurset, var at hun i flere måneder etterpå jobba hver dag med å gjøre prosessen hun lærte på kurset. Det var mye jobb, men ga resultater. Jeg tror ikke hun hadde blitt frisk om hun ikke hadde tatt på alvor at hun hadde en jobb å gjøre i etterkant av kurset. Den gode oppfølgingen fra Kristin , gjorde at hun klarte å holde fokus og jobbe seg stadig friskere. Nå, et år etter kurset, er energinivået på topp. Hun stortrives på skolen, trener, er aktiv og har en ekstrajobb i tillegg. Forandringen er stor!

Jeg kan ikke få skryte nok av LP-kurset. Jeg vil oppfordre alle som sliter med manglende overskudd, depresjon, utbrenthet, stressplager, utmattelsessyndrom osv… til å gi dette en sjanse. Ikke halvhjerta, men helhjerta!


Ingunn, 28 år

Jeg tok LP-kurset i oktober 2012. Da hadde jeg i fire år hatt symptomer som muskelsmerter, spenningshodepine, samt vondt i nakke og skuldre, en indre vondt og ubehagelig følelse i kroppen, og et stadig behov for å legge meg ned. Jeg jobbet mye med meg selv (tanker,

livsstil osv) alle årene.

Tidligere var jeg på høyt nasjonalt nivå både i langrenn og løping, men måtte holde meg unna konkurranser i tre år mens jeg var syk. Jeg var sykemeldt 1 1/2 år og tok hensyn til kroppens signaler, men uten at det ga fremgang. I minst ett år klarte jeg ikke å komme meg ut hver dag, men prøvde likevel å gå en tur på 15 minutter 3-4 ganger i uka.

På kurset lærte jeg at kroppen reagerte på den minste anstrengelse fordi den var vant til det, og at jeg kunne bryte dette mønsteret med teknikken vi lærte og å endre forventning til å gjøre ting som ga symptomer.

Jeg jobbet med meg selv og gjorde prosessen vi lærte mange ganger om dagen i tiden etter kurset. Fremgangen kom allerede etter en måned, og jeg tok min første skitur. Etter tre måneder begynte jeg å studere igjen. Jeg var helt frisk igjen etter ca et halvt år. Jeg var tilbake i fulle studier etter fire måneder og jeg begynte å onkurrere igjen 5 måneder etter LP-kurset. Sist sommer var jeg med på min første ekstreme konkurranse i løping igjen, på 2 timer og 20 minutter.

LP ga meg et verktøy å bruke når jeg ble redd for å bli sliten i tiden etter kurset. Nå bruker jeg prosessen når jeg gjenkjenner negative tanker og i hektiske perioder som eksamenstiden. Nå bruker jeg prosessen fremdeles i snitt 1-5 ganger om dagen nesten hver dag.

Jeg har fått den oppfølgingen jeg ønsket av Kristin, og har brukt repetisjons-CD’en når jeg har hatt behov for det, ca en gang i måneden første året.